Šta je urađeno prve godine MONDO KULTA

Karavan kulture, srpske privrede i umetnosti je prve godine svog rada zabeležio značajne događaje u oblastima svog interesovanja, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Naporno smo radili na organizovanju književnih večeri u skopu kojih je bila promocije Monografije o Milutinu Milankoviću: Putnik kroz vasionu i vekove (Udruženje Milutin Milanković), promocija „Knjige sećanja“ Petra Gojkovića na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga, promocija knjige „Krvava sećanja“ Vladimira Đorđevića, kao i promocija monografije „Od useljenika do pronalazača“ o Mihajlu Pupinu koju je priredio Miroslav Stanković.

Projektom MONDO KULT obuhvaćena su i gostovanja mešovitog hora „Mačvanski“ u Parizu, brojni muzički nastupi umetnika i saradnika MONDO KULTA, promocija filma „Kordun: Zemlja bez ljudi“ Predraga Dudukovića i Dragana Krošnjara, ali i posete predstavnika Karavana drugim organizacijama dijaspore. 

Ispunjen je još jedan od vodećih ciljeva projekta, promocija srpske privrede, malih proizvođača i srpskih proizvoda u svetu. Organizovani su sajmovi srpske hrane, rakije, vina i meda u sklopu drugih manifestacija ali i samostalno u Parizu u okviru večeri KUD-a Studenica.

Najvažniji događaji godine u kojima je svoj dobrinos programu dao i projekat MONDO KULT bili su Dani svetosavlja 2018. i Dani srpske kulture u Parizu 2018. godine. 

[ngg src=“galleries“ display=“basic_slideshow“]

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *