Proslavljen je i prvi rođendan

Prvu godinu rada i postojanja projekta MONDO KULT obeležili smo na umetničkoj večeri stvaralaštva i kulture u prostorijama škole plesa Studija „Natalija i Ivica“, 20. oktobra 2018 godine. Idejni tvorac Karavana, prof. Petar Gojković, upoznao je pubilku sa našim dotadašnjim radom od početka putovanja.

Voditelji programa bili su glumica Narodnog pozorišta – Priština Jasmina Soiljković i Miša Ćirić, urednik i voditelj emisije Serbia Expo. Specijlni gosti i prijatelji projekta MONDO KULT svojim nastupom uveličali su prvi rođendan projekta: Plesna formacija „Natalija i Ivica“, plesni parovi kao i solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Ada Raspor. 

Imali smo čast da naše veče ulepšaju i vokalne solistkinje Danka Stojiljković i Ivana Jordan, ali i svojom besedom Milutin Ranković. 

Posebno su nam bili dragi gosti iz dijaspore, pesnici i književnici iz Pariza, udruženje pesnika “Sedmica“ iz Nemačke, Holandije i Austrije, književnica i glumica Svetlana Gojun Stevanović iz Ženeve, pesnikinja iz Slovenije (Lendava) Zlatka-pupa Frajzman.

U znak zahvalnosti svim umetnicima, gostima i prijateljima projekta, nastupio je i prof. Petar Gojković sa prijateljima, solistima grupe „Svilen konac“.

Poklonjena je i jedna karta za gostovanje na ovogodišnjem svečanom Svetosavskom balu u Parizu na Seni.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *